+31(0)6-51747103 - info@ergo-vision.nl

Ergotherapie

verticaal 1Wat is Ergotherapie?

Ergotherapie heeft als doel dat u zo optimaal mogelijk kan functioneren in uw eigen woon- en werkomgeving. Hele gewone dingen, zoals een jas aandoen, koken of boodschappen doen kunnen ineens een probleem worden door een ziekte of een handicap. Een ergotherapeut zoekt samen met u naar oplossingen voor deze problemen. Ergotherapie helpt mensen, die beperkingen of problemen ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.

Voor wie is ergotherapie bestemd?

U komt in aanmerking voor ergotherapie wanneer u, door uw ziekte of handicap, in uw dagelijks leven praktische problemen ondervindt.

Wat is het effect van ergotherapie?

Ergotherapie heeft bewezen een positieve bijdrage te leveren aan het dagelijks functioneren. Daardoor is beroep op andere medische zorg (bijvoorbeeld een opname) minder snel noodzakelijk. U kunt langer thuis blijven wonen of bijvoorbeeld weer eerder, op een betere manier aan het werk. Ergotherapie blijkt niet alleen effectief voor u, maar ook voor uw werkgever, ouders, partner of mantelzorgers.

Werkwijze

Wanneer u een ergotherapeut inschakelt, stelt de ergotherapeut samen met u vast wat voor u belangrijk is en wat in het dagelijks handelen niet meer lukt. Allereerst analyseert de ergotherapeut activiteiten die voor u van betekenis zijn en die u niet naar wens kunt uitvoeren. Vervolgens bekijkt de ergotherapeut samen met u welke mogelijkheden er zijn om handelingen zelfstandig, veilig en met minder klachten uit te voeren.

De ergotherapeut geeft advies, instructie en training. Ook op het gebied van hulpmiddelen en aanpassingen.  

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een afspraak maken?

 U kunt rechtstreeks contact opnemen met de praktijk via telefoonnummer 06-51747103

Hoe lang duurt een behandeling?

intake Een gemiddeld kennismakingsgesprek duurt 45 tot 60 minuten, afhankelijk van uw vraagstelling.

Hoe snel kan ik terecht bij ergotherapiepraktijk Ergovision?

 Een afspraak wordt snel gepland, bij voorkeur binnen een week. Afhankelijk van u vraagstelling zal bekeken worden welke ergotherapeut van ons team u het beste kan behandelen.

Ik heb een declaratieoverzicht ontvangen van mijn zorgverzekering en ik heb hier vragen over?

Omdat wij contracten hebben met alle zorgverzekeringen declareren wij rechtstreeks bij uw eigen zorgverzekering, hierdoor zult u (vooraf) geen factuur ontvangen. De ergotherapeutische behandeling wordt per behandeleenheid (15 min.) gedeclareerd. Apart kan een aan huis toeslag vermeld worden. De verschillende zorgverzekeringen hanteren verschillende wijzen waarop zij de gemaakte kosten aan u overleggen. Heeft u een vraag over de dit overzicht of de ingediende declaratie, neemt u dan gerust contact met ons op.

Komt een ergotherapeut aan huis?

 Ja dat kan. De ergotherapeut behandelt u op de plaats waar de hulpvraag is. Dat kan bij u thuis zijn of bijvoorbeeld op uw werk.

Komt mijn behandeling voor vergoeding in aanmerking?

 Ergotherapie valt onder de basisverzekering. Dit houdt in dat u voor minimaal 10 uur per jaar verzekerd bent. Let op, ergotherapie valt onder het eigen risico. Neemt u hierover vooraf contact op met u zorgverzekering. Zij kunnen u informeren of u nog een openstaand eigen risico heeft.

Wat zijn de openingstijden van de praktijk?

Behandeling alleen op afspraak.

De praktijk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Omdat wij vaak cliƫnten bezoeken in de thuissituatie zijn wij niet altijd aanwezig op de praktijklocaties. Neemt u daarom vooraf telefonisch contact met ons op

U kunt ons ook mailen.

In overleg zijn behandelingen in de avonduren of in het weekend mogelijk.