+31(0)6-51747103 - info@ergo-vision.nl

Algemene voorwaarden Ergovision

algemene voorwaardenVergoeding Ergotherapie

Ergotherapie is opgenomen in het basis verstrekkingenpakket van alle Zorgverzekeraars. Per kalenderjaar worden maximaal tien uur ergotherapie vergoed. Behandelingen vinden plaats op de praktijk, aan huis bij de verzekerde of op plaats waar het functioneringsprobleem zich voordoet met als doel het functioneren van de cli├źnt te bevorderen of te herstellen. Bent u aanvullend verzekerd, dan heeft u in sommige gevallen recht op meer dan tien uur behandeling. Het aantal verschilt per maatschappij, vraag dit altijd na bij uw zorgverzekeraar.

Eigen risico

Indien uw eigen risico nog niet op gebruikt is, wordt verrekend met de ergotherapeutische behandeling.

Verwijzing -  Directe toegankelijkheid

Bij het eerste contact is de verwijzing van de huisarts / specialist, identiteitskaart/ paspoort en uw verzekeringspas nodig.

Bij een aantal zorgverzekeraars is de ergotherapie direct toegankelijk en heeft u geen verwijzing nodig. Voorafgaand aan een behandeling wordt een gestandaardiseerde vragenlijst bij u afgenomen. Het is belangrijk dat u deze vragen naar waarheid beantwoordt. Naar aanleiding hiervan wordt beoordeeld of ergotherapie iets voor u kan betekenen. Uw huisarts/ specialist kan hierover eveneens geïnformeerd worden.

Tarief - Financiering

Door de verzekering worden jaarlijks vooraf vastgestelde tarieven voor de ergotherapeutische behandeling gehanteerd. Deze kunnen per verzekering verschillend zijn. De rekening van u behandeling(en) wordt rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar verzonden, tenzij er door uw zorgverzekeraar anders wordt beslist.

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf de ergotherapiebehandeling te financieren. Het NZA-tarief voor ergotherapie wordt jaarlijks vastgesteld. Indien een huisbezoek noodzakelijk is wordt een aan huis toeslag in rekening gebracht. Behandelingstijd wordt (per kwartier) naar boven afgerond.

Afspraken afzeggen

Mocht u verhinderd zijn, dan dient u dit minimaal 24 uur van tevoren te melden bij uw behandelend ergotherapeut. Afspraken die niet tijdig afgemeld worden kunnen niet bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd worden. Dit is een door de overheid genomen maatregel. Dit betekent dat u hiervoor zelf de nota ontvangt. Het tarief is vastgesteld conform het Centraal Orgaan Tarieven Gezondheidszorg en bedraagt 75% van de prijs van de voorgenomen behandeling voor zowel de behandeling in de praktijk als aan huis van de verzekerde. Hierbij geldt het tarief zoals vastgesteld door uw zorgverzekeraar.

Privacy

Uw dossier wordt zorgvuldig bewaard en al uw gegevens blijven strikt geheim voor anderen. Alleen uw ergotherapeut of de waarnemer kunnen bij deze gegevens (conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens). U verwijzend arts wordt op de hoogte gehouden van u behandeling.Indien noodzakelijk, kan na toestemming van de verzekerde, uw ergotherapeut informatie verstrekken aan derden.

Evaluatie

Aan het einde van de behandeling kunnen wij u vragen een evaluatieformulier in te vullen. Dit gebruiken wij om de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk te houden. Mocht u persoonlijke ervaringen willen schrijven op onze website dan kunt u dat aangeven aan uw behandelend ergotherapeut.

Klachtenregeling

U mag er vanuit gaan dat de behandeling aan de huidige inzichten voldoet. Mocht u desondanks toch klachten hebben over de behandeling, behandelaar en /of organisatie, neemt u dan in eerste instantie contact op met uw behandelend ergotherapeut en/ of de praktijkhouder. Als u daarna nog steeds ontevreden bent, kunt u een gesprek aanvragen bij het Klachtenloket Paramedici. U kunt deze informatie ook terugvinden op de website : www.ergotherapie.nl onder klachtenloket Paramedici.

Contact

Bij vragen en/ of problemen kunt u contact opnemen met
Ergotherapiepraktijk Ergovision Dr. Philipsstraat 2b
6136 XZ Sittard,
tel: 06-51747103, of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.